Uleiurile

purtatoare

Uleiurile purtatoare sunt utilizate pentru diluarea uleiurilor esentiale atunci cand le utilizezi topic (aplicate pe piele). Ele ajuta la transportul uleiurilor esentiale prin piele. Multe lotiuni si produse de ingrijire a pielii sunt fabricate cu uleiuri purtatoare, adica uleiuri vegetale derivate din partea cu grasimi a plantei, cum ar fi nucile, boabele sau semintele. Spre deosebire de uleiurile esentiale, uleiurile purtatoare nu se evapora cu usurinta (nu contin compusi volatili) si nu au miros puternic. Uleiul purtator are adesea o durata de valabilitate limitata.

Fiecare ulei purtator ofera o combinatie diferita de proprietati nutritive, beneficii si caracteristici. Unele sunt mai aromate decat altele, iar culoarea si durata de conservare vor fi diferite.

Desi uleiurile purtatoare dilueaza potenta uleiului esential, asta nu inseamna ca uleiul este mai putin eficient. Inseamna doar ca uleiurile esentiale se absorb mai bine in piele datorita evaporarii mai lente prin “inglobarea” lor in uleiul vegetal purtator. Diluarea este necesara pentru anumite uleiuri “calde” sau “fierbinti” si este recomandata ca obligatorie in cazul copiilor si a persoanelor cu piele sensibila. Diluand, vom acoperi o zona mai mare: daca aplici o picatura de ulei esential pe abdomen, vei acoperi o zona mult mai restransa decat atunci cand amesteci o picatura de ulei esential cu ulei vegetal.

Este recomandat ca uleiul vegetal sa fie pur 100% si nerafinat, astfel incat profilul chimic al uleiurilor esentiale sa se pastreze. Substantele ca untul, grasimile sau vaselina nu sunt recomandate deoarece se absorb foarte greu in piele. Un alt criteriu de alegere al uleiului purtator este nevoia pe care o avem.

ULEIUL FRACTIONAT DE COCOS

Uleiul din nuca de cocos este bogat in antioxidanti si vitamina E. Procesul de fractionare face ca lanturile de acizi grasi sa fie separate si sa produca acea consistenta lichida. Acest lucru ofera uleiului un timp de pastrare mai lung si rezulta un ulei care este usor absorbit de piele.

ULEIUL DE MIGDALE

Uleiul de migdale dulci prezinta o varietate de beneficii pentru sanatate: se adreseaza colesterolului “rau”, este sprijin pentru un raspuns inflamatoriu sanatos in corp, hidrateaza pielea uscata si sustine sanatatea cardiovasculara. Atunci cand este utilizat local, este cunoscut pentru capacitatea sa de a hidrata si de a calma pielea. Se absoarbe in piele destul de repede.

ULEIUL DIN SAMBURE DE CAISA

Miezul samburelui de caisa este presat la rece pentru a extrage uleiurile benefice. Acest ulei functioneaza excelent ca ulei de masaj deoarece este foarte usor si linistitor pentru piele. In medicina traditionala chineza (TCM), uleiul din sambure de caise este utilizat pentru a sustine regenerarea celulara. Acesta a fost utilizat si pentru ameliorarea problemelor digestive si stimularea sanatatii pielii.

ULEIUL DE ARGAN

De generatii, localnicii din Padurea de Argan din Maroc au presat nuca de argan pentru a extrage acest ulei pretios pentru a fi utilizat ca supliment alimentar si balsam hranitor pentru piele si par. Uleiul de argan este bogat in vitaminele A si E; de asemenea, este plin cu antioxidanti, acizi grasi omega-6 si acid linoleic. Cand este aplicat local, el hidrateaza pielea si poate ajuta la stimularea producerii de celule noi.

ULEIUL DE AVOCADO

Uleiul de avocado a primit drept de prescriptie medicala in Franta, datorita capacitatii sale de a sustine sanatatea articulatiilor. Acest ulei este produs din fructul copacului de avocado. Pentru ca este extras din pulpa fructului, acesta este unul dintre putinele uleiuri comestibile care nu sunt derivate dintr-o samanta. Pulpa produce un ulei plin de grasimi sanatoase, incluzand acidul oleic si acizii grasi esentiali. Uleiul de avocado poate fi utilizat local pentru a hidrata parul uscat si pentru a imbunatati textura acestuia, precum si in sprijinirea sanatatii pielii. De asemenea, ajuta la un raspuns inflamatoriu sanatos al corpului si la cresterea absorbtiei de nutrienti.

ULEIUL DE MASLINE

Arborii de maslin sunt in jurul nostru de mii de ani. Cu o istorie indelungata care dateaza din vremea civilizatiilor antice, uleiul de masline este considerat unul dintre cele mai importante alimente din Biblie. Uleiul de masline de inalta calitate are compusi antioxidanti si care sunt suport pentru un raspuns inflamatoriu sanatos al corpului. Este obtinut din fructul maslinului, care are o concentratie ridicata de acizi grasi sanatosi. Este recomandat sa fie folosit in cantitati mici, deoarece aroma de masline ar putea interfera cu aromele uleiurilor esentiale.

Alege sa fii informat(a) si sprijinit(a) de o echipa dedicata solutiilor naturale

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii esti de acord cu Termenii si Conditiile
Accept