Reguli

de utilizare

Este important sa ai in minte mereu ca uleiurile esentiale sunt extrem de potente.

Din aceasta cauza este bine sa retii regulile lor de utilizare in siguranta:

Nu aplica uleiurile esentiale in nas, in urechea interna, in ochi, direct pe rani deschise sau alte zone sensibile! Dupa ce aplici un ulei pe piele, spala-te bine pe maini. In cazul in care a ajuns ulei esential in ochi sau alta zona sensibila, aplica ulei vegetal si sterge zona afectata, apoi repeta operatiunile de cateva ori, pana trece senzatia iritanta.

Nu folosi apa! Uleiurile esentiale se amesteca bine cu substantele ce contin grasimi, aplicarea apei va inrautati lucrurile, exact ca atunci cand mananci un ardei prea iute: daca mananci ceva gras, iuteala se diminueaza, insa daca bei apa, devine mult mai neplacut.

Uleiurile

esentiale

Nu se aplica pe pielea deteriorata sau pe rani deschise.

Uleiurile

Fotosensibile

Uleiurile esentiale de citrice sunt fotosensibile – adica pot provoca arsuri chimice la nivelul pielii daca zonele pe care s-au aplicat sunt expuse la soare. Astfel, este indicat sa ferim zonele corpului pe care aplicam uleiuri esentiale de citrice de actiunea directa a razelor ultraviolete (lumina solara sau saloanele de bronzat) timp de 12 ore. Multe amestecuri produse de doTERRA contin uleiuri esentiale de citrice, asa ca este foarte bine sa citesti eticheta produsului ca sa vezi daca in compozitie intra si asemenea uleiuri.

Inainte de a folosi un ulei esential pentru prima data este indicat sa testezi sensibilitatea pielii proprii. Poti pune o picatura in plica cotului si observa daca pielea se inroseste in urmatoarele 10-20 de minute. Daca se intampla asta, va trebui sa il diluezi foarte bine inainte de folosire. La copii, se dilueaza obligatoriu si poti aplica mai intai pe talpi inainte de a aplica pe alte zone. Daca inrosirea si iritarea pielii se mentine chiar si in cazul diluarii mari, este indicat sa opresti imediat aplicarea acelui ulei. Este foarte importanta si calitatea uleiului vegetal de diluare, in multe cazuri iritarea pielii copiilor sau persoanelor sensibile a fost cauzata de calitatea scazuta a acestuia.

Atentie! Daca nu observi imbunatatiri in una-doua zile de la aplicare, in functie de afectiune, adreseaza-te medicului pentru sprijin.

Uleiurile

FIERBINTI

Nu lasa uleiurile esentiale la indemana copiilor! Uleiurile esentiale doTERRA care au interdictie de la a se folosi intern au sticlutele dotate cu capace cu siguranta la deschidere accidentala.


Intotdeauna dilueaza uleiurile “fierbinti” (sau HOT)! Denumirea aceasta vine de la senzatia de arsura pe care o ai atunci cand le aplici pe piele. Uleiurile esentiale “fierbinti” sunt: Cassia, Cinnamon Bark (scortisoara), Clove (cuisoare), Oregano si Thyme (Cimbrisor). Diluarea lor este recomandata pentru toata lumea, indiferent de gradul de sensibilitate a pielii. Nu trebuie sa iti fie frica sa le folosesti, daca le diluezi suficient. Mai sunt cateva uleiuri esentiale grupate ca fiind “calde” sau “sensibile”. Acestea sunt Black Pepper (piper negru), Lemongrass, Wintergreen si Peppermint (menta). – acestea pot fi puternic resimtite de catre persoanele sensibile (copii si persoane in varsta) daca nu sunt diluate adecvat inainte de folosire.

Nu adauga in apa de baie uleiuri “fierbinti”! Cele mai indicate sunt cele blande, care au recomandarea de pe sticluta ca putand fi folosite nediluat (cerculetul cu litera N – neat) si pe acelea le vei picura in saruri de baie sau gelul de dus, nu direct in apa.

Daca folosesti uleiurile “fierbinti” intern, nu le pune sublingual si nu le pune direct pe limba. Foloseste o capsula vegetala goala in care sa le picuri si pe care sa o inghiti, completand eventual capsula cu ulei de masline ca ulei vegetal purtator.

Difuzarea uleiurilor “fierbinti” este sigura, poti oricand sa folosesti aceasta metoda.

Alege sa fii informat(a) si sprijinit(a) de o echipa dedicata solutiilor naturale

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii esti de acord cu Termenii si Conditiile
Accept